ГоловнаЕкономікаБізнес

Нацрада остаточно заборонила трансляцію телеканалу RTVi

Тимчасова заборона стала постійною через Крим.

Нацрада остаточно заборонила трансляцію телеканалу RTVi
Фото: rtvi.tv

Національна рада телебачення і радіомовлення остаточно заборонила трансляцію телеканалу RTVi на території України.

Про це повідомила пресслужба відомства.

У вересні 2018 року Нацрада ввела шестимісячну заборону на ретрансляцію телеканалу RTVі, в березні 2019 року її продовжили ще на рік. Термін тимчасової заборони закінчується 7 березня, але в український ефір телеканал не повернеться.

Наприкінці лютого - початку березня Нацрада перевірила, що показують на RTVi, і виявила численні невідповідності закону України "Про телебачення і радіомовлення" та "Про інформацію". 

З'ясувалося, що на каналі регулярно з'являються російські артисти зі списку осіб, які загрожують національній безпеці (Володимир Меньшов, Микола Цискарідзе, Михайло Пореченков). Окрім того, 1 березня в одній з телепередач RTVi показали карту світу, де Крим було позначено як територію Росії.

З огляду на систематичність порушень, Нацрада вирішила вилучити RTVi з переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та законодавства України.

Нагадаємо, колишній член Нацради Сергій Костинський говорив, що RTVi - "юридично європейський, а фактично російський телеканал".

Телеканал позиціонує себе як перше центристське російськомовне ЗМІ, що об'єднує аудиторію по всьому світу за принципом загального новинного наповнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram