ГоловнаЕкономікаБізнес

Дорога через "Барабашово" обійдеться в мільярд, - депутат Харківської міськради

"Міській владі краще звернути увагу на об'єкти соціальної інфраструктури".

Дорога через "Барабашово" обійдеться в мільярд, - депутат Харківської міськради
архивное фото
Фото: hk.npu.gov.ua

Дорога через ТЦ «Барабашово», яка коштуватиме понад мільярд, не вирішить проблем автомобілістів, а міській владі краще звернути увагу на об'єкти соціальної інфраструктури та діряві труби, - таку думку висловив депутат Харківської міської ради, співзасновник Харківського антикорупційного центру Ігор Черняк на своїй сторінці у фейсбуці.

«Чи потрібна Харкову нова дорога із Салтівки в центр? Безумовно й однозначно. І під цим підпишеться, гадаю, кожен, хто проводить зайві півгодини життя в пробках вранці та ввечері. Але... а ось тут є відразу кілька "але". Великих таких і дуже навіть важливих», - написав Черняк.

На його думку, дорога через ТЦ «Барабашове» не матиме жодного сенсу без будівництва нової розв'язки в районі метро "Київська". Інакше, вийде ефект горлечка в пляшці й увесь транспортний потік упреться в одне перехрестя. Також, на думку депутата, логічно починати роботи саме з Весніна, після чого - переходити до розв'язки на Київській і тільки після цього - робити нову пробивку через ТЦ «Барабашово».

 «На Київській потрібна нова розв'язка. Сучасна й багаторівнева. Якщо не буде розв'язки, то нова дорога не вирішить тієї проблеми, яку має вирішити. Але це ще півбіди. Далі є спуск Весніна й вулиця Весніна. Знову ж - потрібне розширення дороги та нова розв'язка. Таким чином, проблема вирішується лише в комплексі», - написав Черняк.

Співзасновник Харківського антикорупційного центру також зазначив, що на будівництво дороги, не рахуючи будівництва розв'язок і розширення нинішніх магістралей, необхідно не менш як мільярд гривень, «яких у бюджеті постійно на все не вистачає, особливо - на лікарні та гнилі труби». Черняк акцентував, що «на ці кошти в місті можна було б вирішити масу інфраструктурних проблем, але це - якщо думати про Харків і харків'ян».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram