ГоловнаЕкономікаДержава

ПриватБанк подав апеляцію на стягнення 21,8 млн гривень на користь НЗФ

Господарський суд Києва зобов'язав банк виплатити заводу борг за кредитом рефінансування.

ПриватБанк подав апеляцію на стягнення 21,8 млн гривень на користь НЗФ
Фото: София Гаврилюк

Нікопольський завод феросплавів (НЗФ), контрольований Ігорем Коломойським, частково виграв суд проти ПриватБанку щодо стягнення з останнього 21,847 млн грн боргу за кредитом рефінансування. Банк уже подав апеляцію на рішення Господарського суду Києва, пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дані пресслужби банку.

До націоналізації ПриватБанку в 2016 році НЗФ був його поручителем за кредитом рефінансування, який видав Нацбанк. У травні 2018 року НБУ подав позов до Господарського суду Дніпра щодо повернення стягнення на рухоме майно, що належить заводу, яке було передано в заставу як зобов'язання ПриватБанку за кредитом.

У серпні 2019 року суд схвалив мирову угоду між Нацбанком і НЗФ, згідно з якою завод зобов'язався погасити борг ПриватБанку за кредитом рефінансування в сумі, рівній ринковій вартості заставленого майна. Погасити заборгованість НЗФ міг упродовж одного року рівними частинами і без комісії. Свої зобов'язання завод виконав достроково, у вересні 2019 року.

Нагадаємо, в грудні 2016 року держава стала власником ПриватБанку, який 23 грудня не виконав умови кредитного договору. У банку утворився перед НБУ борг, який на 25 вересня 2017 року становив 2,6 млрд грн за тілом кредиту та 56 млн грн у вигляді відсотків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram