ГоловнаЕкономікаБізнес

​Колишній глава "Nissan", якого повинні були судити в Японії, несподівано опинився в Лівані

Карлосу Гону вдалося уникнути суду.

​Колишній глава "Nissan", якого повинні були судити в Японії, несподівано опинився в Лівані
Карлос Гон
Фото: Asahi

Колишній глава "Nissan" Карлос Гон, якого повинні були судити в Японії за обвинуваченням у приховуванні доходів, несподівано опинився в Лівані.

Про це пише Reuters.

"Я зараз перебуваю в Лівані, і більше не буду в заручниках шахрайської системи правосуддя Японії, де діє презумпція провини, широко поширена дискримінація, а основні права людини порушуються", - йдеться в заяві колишнього топменеджера, поширеній у ніч на вівторок, 31 грудня.

Він заявив, що "не втік від правосуддя, а уникнув неправосуддя і політичних переслідувань".

Як йому вдалося опинитися в Лівані, Гон не повідомив. За даними ліванського видання Al-Joumhouriya, Гон прилетів до Бейрута з Туреччини на приватному літаку.

Між Японією і Ліваном немає договору про екстрадицію.

Нагадаємо, що Карлоса Гона, який був главою альянсу Renault–Nissan–Mitsubishi, заарештували в листопаді 2018 року за підозрою у фінансових порушеннях на території Японії. Через кілька місяців його відпустили під заставу без права виїзду за кордон. Загальна сума внесених ним коштів становила 14 млн доларів.

Його повинні були судити в квітні 2020 року.

Бразилець ліванського походження Карлос Гон був одним з небагатьох іноземних топменеджерів у Японії. Він починав свою кар'єру в "Michelin" у Франції, потім перейшов у "Renault". У 1999 році приєднався до "Nissan", коли той був придбаний французьким виробником, а в 2001 році став CEO і врятував "Nissan" від банкрутства.

За минулий рік він був звільнений з усіх посад в Альянсі Renault-Nissan-Mitsubishi.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram