ГоловнаЕкономікаДержава

Гончарук: українська енергосистема може стати частиною європейської в 2023 році

Однак для цього потрібно відмовитися від російської та білоруської.

Гончарук: українська енергосистема може стати частиною європейської в 2023 році
Фото: kmu.gov.ua

Українська енергосистема може стати частиною Європейської в 2023 році. Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук в ефірі програми "Сьогодні".

"Необхідні документи вже підписані, просто треба над цим працювати. Ми сподіваємося, що в 2023 році це об'єднання мереж, української та європейської, вже відбудеться. Це дасть можливість, зокрема і нашій атомній генерації, навіть експортувати електроенергію, і на цьому заробляти. Зараз, насправді, проблема експорту з Білорусі значно перебільшена. Відверто кажучи, там не такі великі обсяги", - зазначив прем'єр.

Він наголосив, що для приєднання до європейської енергосистеми потрібно буде відмовитися від російської і білоруської, але "це історичне рішення вже ухвалено".

Нагадаємо, що імпорт електроенергії з Росії почався в жовтні, після того, як депутати дозволили закуповувати українським споживачами імпортну електроенергію за двосторонніми договорами. За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі.

4 грудня Верховна Рада заборонила імпорт електроенергії з Росії у двосторонніх договорах і на внутрішньодобовому ринку. Про це йдеться в законопроєкті №2233 про внесення змін до закону про ринок електроенергії, за який у другому читанні і в цілому проголосували 274 депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram