ГоловнаЕкономікаФінанси

Апеляційний суд зупинив розгляд націоналізації Приватбанку

Сторони вирішили дочекатися висновків Верховного Суду у іншій справі.

Фото: Макс Требухов

Шостий апеляційний суд за клопотанням ПриватБанку призупинив розгляд скарги на рішення Окружного адміністративного суду від 18 квітня 2019 року про скасування націоналізації.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", рішення відкладено до розгляду у Великій палаті Верховного Суду позову родини Суркісів.

Слухання у цій справі, де сім'я Суркісів намагається скасувати рішення Нацбанку про визнання їх пов'язаними з ПриватБанком особами, відкладені на 31 грудня.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, перед входом до суду сьогодні також пройшла акція протесту "Прибери руки", організована партією "Демократична сокира". Її учасники заявили, що ПриватБанк не повинен повернутися у власність Ігоря Коломойського, а сам олігарх повинен повернути, "що вкрав з Привату".

Нагадаємо, 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету Міністрів про незаконність націоналізації ПриватБанку.

Суд визнав протиправними рішення відповідачів, наслідком яких стала націоналізація ПриватБанку, і визнав недійсним з моменту укладення договір купівлі-продажу державою акцій банку.

Рішення не набрало чинність, оскільки було оскаржене в апеляційній інстанції.

ПриватБанк перейшов у державну власність 21 грудня 2016 року у зв'язку з неплатоспроможністю.

Держава отримала 100% у його капіталі, фінустанова була докапіталізована на суму 116,8 млрд гривень. Наприкінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ і висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram