ГоловнаЕкономікаДержава

МВС вирішило купити 13 літаків Ан-178

В "Антонові" заявили, що це допоможе відкрити експортні ринки.

МВС вирішило купити 13 літаків Ан-178
Фото: mvs.gov.ua

Міністерство внутрішніх справ вирішило купити 13 літаків Ан-178.

Про це на київській виставці "Зброя та безпека" оголосив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков після підписання меморандуму з ДП "Антонов".

"Це новітня українська розробка. Зараз є тілько один льотний екземпляр, але ми хочемо мати у себе в експлуатації. Дев'ять літаків будуть для потреб Служби надзвичайної ситуації, чотири літаки - для Національної гвардії. І після того, як перші літаки будуть у нас, "Антонов" зможе постачати літаки по всьому світу", - сказав Аваков.

Він нагадав, що раніше МВС вирішило придбати Ан-32П, який був у експлуатації і раніше використовувався Кропивницькою льотною академією.

В "Антонові" назвали цей контракт історичним. "Це перший крок з боку силовиків України за державним замовленням на ДП "Антонов". Для нас це дуже важливо, тому що коли ми спілкуємося з потенційними замовниками з-за кордону, перше питання від них - чи хоч один літак замовлено силовиками вашої країни" , - сказав президент підприємства Олександр Донець.

Після меморандуму має бути підписано ще контракт на виготовлення літаків.

Нагадаємо, 14 липня 2018 року МВС підписало контракт з Airbus Helicopters на закупівлю 55 вертольотів моделей H225, H145, Н125 для міністерства. Окрім вертольотів, на базі створеного державного сервісного центру Україна отримає технічний супровід - сервісне обслуговування, інструкторів і техніків, а також - навчання: підготовку екіпажів та інструкторів, які в подальшому будуть самі навчати персонал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram