ГоловнаЕкономікаДержава

Керівництво Укрдержфонду фермерів підозрюють в організації корупційної схеми

Фермери нібито повинні були виплатити відкат у розмірі 10% від суми фінансової допомоги.

Керівництво Укрдержфонду фермерів підозрюють в організації корупційної схеми
Фото: sannews.com.ua

Керівництво Українського державного фонду підтримки фермерських господарств разом з керівництвом Асоціації фермерів і приватних землевласників правоохоронці підозрюють в організації корупційної схеми під час видачі державної допомоги фермерам. Про це повідомляють "Українські новини".

У Миколаївській області працівники прокуратури та СБУ затримали співробітника Миколаївського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств за підозрою у вимаганні й отриманні хабара в сумі 40 тис. гривень, написала 18 вересня пресслужба обласної прокуратури.

Наступного дня управління СБУ в Миколаївській області повідомило про затримання голови обласної асоціації фермерів і землевласників. Оперативники встановили, що він вимагав у місцевого фермера 40 тис. гривень за узгодження питання про виділення бюджетних коштів. Щоб отримати безвідсотковий державний кредит, фермери, як стверджують у СБУ, повинні були виплатити відкат у розмірі 10% від суми фінансової допомоги.

Підозрюваним інкримінують одержання неправомірної вигоди і вимагання (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу). Максимальна санкція статті - позбавлення волі на термін до 10 років з конфіскацією майна.

У цей час слідчі перевіряють причетність до схеми інших областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram