ГоловнаЕкономікаБізнес

Baker Tilly стане аудитором "Укроборонпрому"

Абромавичус розраховує, що робота почнеться до кінця року.

Baker Tilly стане аудитором "Укроборонпрому"
Фото: opk.com.ua

Компанія "Бейкер Тіллі Україна" стане аудитором концерну "Укроборонпром".

Про це йдеться на сайті "Прозорро" за підсумками аукціону, що відбувся 5 вересня.

"Укроборонпром" готовий був заплатити за аудит 32,5 млн гривень, "Бейкер Тіллі Україна" погодилася провести його за 29,336 млн гривень. Єдиний конкурент - "Ернст енд Янг Аудиторські послуги" - зупинився на ціні 29,337 млн гривень.

Консолідованого аудиту "Укроборонпрому" не проводили ще жодного разу. Міжнародні аудити проводили тільки в окремих підприємствах-учасниках концерну. Наприклад, та сама Baker Tilly проводила аудит "Укрспецекспорту".

Процес пошуку аудитора для "Укроборонпрому" триває з 2017 року і був розблокований влітку 2019 року, після призначення нової наглядової ради концерну. Тендерну комісію з відбору аудитора очолив Айварас Абромавичус, у той час голова наглядової ради. Зараз він гендиректор концерну.

Абромавичус назвав вибір аудитора важливою перемогою.

"Темою аудиту "Укроборонпрому" дуже сильно спекулювала попередня влада, насправді ж закупівлю послуг аудиту саботувало минуле керівництво. Щоб зрушити все з мертвої точки і відновити довіру потенційних учасників до концерну, мені особисто довелося увійти до тендерного комітету. Це було необхідно в тому числі, щоб дати сигнал міжнародним аудиторським компаніям виходити на торги, що аудит точно відбудеться і ніхто не буде вставляти палиці в колеса. Виявилося, що за місяць можливо і підготувати необхідний пакет документів, і провести торги на ProZorro, і почати підготовку внутрішньої команди, яка буде супроводжувати аудиторів і організовувати весь процес", - цитує Абромавичуса пресслужба концерну.

Він висловив надію, що аудитори зайдуть на "Укроборонпром" до кінця 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram