ГоловнаЕкономікаДержава

Держгеонадра продала 26 ділянок на півмільярда гривень через систему ProZorro

Електронні продажі виявилися в 20 разів прибутковішими за торги "з голосу".

Держгеонадра продала 26 ділянок на півмільярда гривень через систему ProZorro
Фото: facebook/geonadra

Державна служба геології і надр України за результатами шести проведених електронних аукціонів із продажу спеціальних дозволів на користування надрами продала 26 ділянок надр майже на 500 млн гривень. Про це повідомив голова Служби Олег Кирилюк під час зустрічі з учасниками ENERGY CLUB.

"Служба за 10 місяців 2019 року провела шість електронних аукціонів, на яких було продано 26 ділянок надр з різних галузей. Шістнадцять ділянок з покладами нафти і газу і десять з іншими видами корисних копалин. Переможцям аукціонів ми вже видали 22 спецдозволи. Щодо суми надходжень від продажу надр через електронні аукціони, то Держгеонадра перерахувала до державної скарбниці 500 млн грн", - зазначив Олег Кирилюк.

Разом з тим, за попередні шість років на аукціонах у форматі торгів "з голосу" було продано 70 ділянок на суму близько 70 млн грн.

Голова Державної служби геології і надр також зазначив, що в рамках Тимчасового експериментального проєкту електронних торгів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами до 1 вересня 2019 року Служба встигла оголосити вісім електронних аукціонів і підготувала 52 ділянки на продаж, з яких 34 ділянки - вуглеводні.

Фото: facebook/geonadra

У Держгеонадрах розповіли, що на торги, які відбулися в рамках проєкту, виставляли 38 ділянок, серед яких вуглеводневі - 26, рудні і нерудні - 11. Через відсутність учасників не відбувся аукціон щодо 12 ділянок, з яких 10 ділянок - вуглеводневі.

Відповідно до постанови № 848 реалізація експериментального проєкту з проведення електронних торгів здійснюється з 24.10.2018 р. до 01.12.2019 р. За результатами реалізації Держгеонадра подала до 01.09.2019 р. пропозиції про доцільність подальшого проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів.

Нагадуємо, Держгеонадра на початку 2019 року заявляла, що в її планах підготувати 30 нафтогазових ділянок на продаж через електронну систему торгів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram