ГоловнаЕкономікаБізнес

"Фармак" знову судиться з "Дарницею" за "Корвалол"

Судова тяганина триває загалом вже 15 років.

"Фармак" знову судиться з "Дарницею" за "Корвалол"
Фото: 24 Канал

У середу, 28 серпня, в Господарському суді Києва відновилася судова тяганина АТ "Фармак" і ПрАТ "Фармацевтична компанія "Дарниця", яка триває загалом вже 15 років.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на адвоката "Дарниці" Наталію Дрюк.

Спочатку процес був ініційований "Фармаком" з метою скасувати держреєстрацію лікарського засобу "Корвалол-Дарниця". Але цього разу "Фармак" виступає відповідачем, оскільки мова йде про апеляційну скаргу "Дарниці" на рішення Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), винесеного в 2017 році на користь "Фармак".

"Дарниця" наполягає, що перемога "Фармаку" в цій справі може мати негативні наслідки для українських пацієнтів, які використовують "Корвалол" для лікування.

"Монополія на той чи інший продукт може привести до його подорожчання. Ми виступаємо за те, щоб на ринку було два гравці і більше. І в разі задоволення нашого позову не буде монополії на цей бренд", - пояснила Дрюк.

Як повідомлялося, "Фармак" прагне скасувати реєстрацію препарату "Корвалол-Дарниця", вважаючи себе єдиним законним правовласником торгового знаку "Корвалол Corvalolum". Апеляційна палата Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) визнала позначення "Корвалол Corvalolum"добре відомим стосовно "Фармаку". У 2018 році Київський апеляційний господарський суд за апеляційною скаргою "Дарниці" скасував це рішення. 25 червня 2019 року Велика палата Верховного суду, в свою чергу, направила справу на повторний розгляд до суду першої інстанції.

АТ "Фармак" заснована в 1925 році. Є однією з найбільших фармкомпаній України. У 2018 році компанія збільшила чистий прибуток на 25,16% - до 1,05 млрд грн.

Фармацевтична компанія "Дарниця" є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному вираженні. У 2018 році компанія збільшила чистий прибуток на 31,3%, до 449,134 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram