ГоловнаЕкономікаДержава

У Зеленського відреагували на погрози водоканалів перейти на погодинне водопостачання

Одним з варіантів вирішення проблеми є зниження поточних цін на 10%.

У Зеленського відреагували на погрози водоканалів перейти на погодинне водопостачання
Фото: facebook.com/andriy.gerus

Представник Президента у Кабінеті Міністрів Андрій Герус відреагував на погрози водоканалів перейти на погодинне водопостачання. За його словами, зараз розробляється механізм зниження цін для водоканалів та інших комунальних підприємств на 10%, повідомляє Громадське радіо.

На брифінгу у Міністерстві інфраструктури Андрій Герус заявив, що він і команда Президента вимагали відтермінування початку роботи ринку електричної енергії, і звинуватив уряд і минуле скликання парламенту у тому, що вони ігнорували звернення Президента.

Представник Президента також сказав, що зараз розробляється рішення для подолання цієї проблеми, і одним з варіантів є зниження поточних цін на 10%.

"Перекласти зростання цін на кінцевого споживача - це не правильно. Зараз ми розробляємо механізми і йде спілкування з регулятором і з Міністерством енергетики, щоб прийняти деякі рішення, щоб відбулося зниження цін на електроенергію на 10% від поточного рівня. Я думаю, що через кілька тижнів буде проект рішення, як цю ситуацію можна далі виправляти", - сказав Герус.

Андрій Герус також додав, що проблема торкнулася не тільки водоканалів і її вирішення буде підготовлено до кінця місяця.

"У червні ніхто не заявляв, що буде погодинне постачання води. Нам треба шукати шляхи зниження цін для всіх споживачів, як для водоканалів, так і для заводів і військових частин, тому до кінця серпня ми плануємо проект рішення, як цю ситуацію можна виправити", - заявив представник Президента.

Раніше, 5 серпня, Українська асоціація підприємств водопровідно-каналізаційного господарства "Укрводоканалекологія" заявила, що тарифи на водопостачання потрібно збільшити на 20% або перевести українські міста на погодинне водопостачання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram