ГоловнаЕкономікаДержава

Встановлення лічильників газу населенню покладуть на "Нафтогаз"

"Чиє це завдання? Це завдання того, хто постачає газ, хто виробляє газ".

Встановлення лічильників газу населенню покладуть на "Нафтогаз"
Фото: www.11channel.dp.ua

Кабінет Міністрів вирішив, що встановленням лічильників газу населенню повинен займатися "Нафтогаз України", а не облгази.

Про це сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду.

"Усі повинні бути зацікавлені, щоб було чітко прораховано, хто і скільки газу споживає в Україні. А не так, як сьогодні, газівники один на одного починають списувати обсяги. Ці говорять: ті вкрали, а ті кажуть: ці вкрали. Щоб ніхто нічого не крав, необхідно елементарно зробити облік. Отже, нам потрібен лічильник", - заявив він.

"Чиє це завдання? Це завдання того, хто постачає газ, хто виробляє газ. І одним із пунктів, які ми сьогодні приймемо, буде рішення про те, щоб рекомендувати "Нафтогазу України" забезпечити всіх громадян України безкоштовними лічильниками. Ба більше, там є пункт, щоб Мінекономіки врахували гроші, які будуть використані "Нафтогазом" на встановлення лічильників, у фінансовому плані "Нафтогазу"", - сказав Гройсман.

Він додав, що цю роботу необхідно виконати в стислі терміни.

Нагадаємо, відповідно до закону про забезпечення комерційного обліку природного газу з 1 січня 2021 року постачання газу для населення, яке використовує його лише для приготування їжі, буде дозволене тільки за наявності газового лічильника.

Фінансування робіт з оснащення лічильниками газу населення, згідно з цим законом, має здійснюватися за рахунок облгазів або інших джерел, не заборонених законодавством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram