ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін поверне газову норму 3,3 кубометра на людину

"Чому людина повинна платити 9,8 кубометра? Це втричі більше, ніж споживає".

Кабмін поверне газову норму 3,3 кубометра на людину
Фото: Depositphotos/juvelez

Кабінет Міністрів вирішив повернути газову норму 3,3 кубометра на людину для споживачів без лічильників.

Про це сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду.

Наприкінці листопада 2018 року Верховний Суд скасував дію встановлених Кабінетом Міністрів України в 2016 році норм споживання газу для споживачів. У зв'язку з цим споживачі без лічильників отримали нарахування відповідно до постанови Кабміну №619 від 1996 року з більш високими нормами споживання.

Ці норми становлять 9,8 куб. м (газова плита з централізованим гарячим водопостачанням), 18,3 куб. м (газова плита без централізованого гарячого водопостачання) і 23,6 куб. м відповідно (газова плита і водонагрівач).

"Це сталося в результаті того, що на рішення уряду, яке нормувало і робило об'єктивними, не завищеними обсяги споживання газу подали в суд, і в суді це рішення скасували. Нам необхідне нове рішення", - розповів Гройсман на засіданні уряду.

"На жаль, у газовому середовищі всі чомусь вважають, що потрібно наживатися на людях. Ми проти цього категорично. Було 3,3 кубічних метра на людину - чому людина зараз має платити 9,8 кубометра? Це втричі більше, ніж вони споживають. Тому ми повертаємося до норми. Було 3,3 - буде 3,29", - заявив він.

Гройсман сказав, що за завищеними нормами можна не платити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram