ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман доручив Пенсійному фонду підвищити пенсії військових з 1 січня

Для всіх інших пенсіонерів перерахунок запланований на березень 2019 року.

Гройсман доручив Пенсійному фонду підвищити пенсії військових з 1 січня
Евгений Капинус
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман поставив новому голові Пенсійного фонду Євгену Капінусу завдання - підвищити пенсії військовослужбовцям з 1 січня 2019 року. Про це повідомляє прес-служба голови уряду.

Автоматичний перерахунок пенсій для всіх інших пенсіонерів Гройсман хоче отримати з 1 березня 2019 року.

Прем'єр-міністр привітав чиновника з призначенням і відзначив важливість забезпечити стабільність і прозорість роботи Пенсійного фонду і системи пенсійного забезпечення загалом.

"Вам потрібно найближчим часом провести аудит Фонду та забезпечити стабільну роботу пенсійної системи. Два найважливіші завдання: Пенсійний фонд повинен бути підготовлений до того, щоб з 1 січня 2019 року вкотре підвищити пенсії військовим пенсіонерам. А також підготуватися до того, щоб з 1 березня 2019 року провести перший в історії України масовий перерахунок і пенсій усім іншим категоріям пенсіонерів. Це величезна робота, але у вас 4 місяці", - сказав Гройсман.

Також стратегічним для Пенсійного фонду залишається завдання щодо детінізації заробітних плат. Гройсман заявив, що розраховує на те, що Капінус "наведе порядок у пенсійній системі України, а діяльність Пенсійного фонду буде публічною і конструктивною".

Нагадаємо, в січні 2008 року Кабінет Міністрів звільнив із посади голови правління Пенсійного фонду Бориса Зайчука, призначивши замість нього Олексія Зарудного. У березні 2010 року Зарудного звільнили. Потім у грудні 2014 року Кабінет Міністрів знову призначив головою Пенсійного фонду Олексія Зарудного. У липні цього року прем'єр-міністр Володимир Гройсман пригрозив звільнити голову Пенсійного фонду, якщо хоч ще раз повторяться затримки з виплатою пенсій.

На початку жовтня повідомляли, що Кабінет Міністрів відсторонив Євгена Капінуса від виконання обов'язків державного секретаря Міністерства фінансів на час здійснення дисциплінарного провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram