ГоловнаЕкономікаБізнес

Омелян анонсував створення "українського гіперлупа"

Перший тестовий майданчик повинен з'явитися в Дніпрі.

Омелян анонсував створення "українського гіперлупа"
Владимир Омелян
Фото: Макс Требухов

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що в Україні будуть розробляти власний варіант Hyperloop, який називатиметься HypeUA.

Про це пише ЦТС.

"Ми створюємо центр транспортних інновацій HypeUA, в рамках якого хочемо дати наукове обґрунтування, розробити технологію, яка буде застосовуватися в Україні, і спорудити перший тестовий майданчик у місті Дніпрі для розвитку цього нового транспорту", - заявив міністр на прес-конференції в четвер.

Займатися цим будуть Національна академія наук України, "Укроборонпром", "Південмаш", Каховський завод електрозварювального устаткування, "Інтерпайп", КП "Агентство розвитку Дніпра", Український інститут майбутнього, Платформа розвитку інновацій.

За словами міністра, на відпрацювання технології потрібно 2-3 роки, а тестовий майданчик у Дніпрі потрібен для того, щоб пізніше можна було почати переговори з Маском.

Український інститут майбутнього, заявлений серед учасників проекту, повідомив, що проект будівництва "гіперлупа" з Києва в Одесу обійдеться в 3,6 млрд доларів. Для окупності проекту вартість квитка повинна буде становити 518 гривень за одними розрахунками або 4384 гривні за іншими.

Нагадаємо, що Hyperloop - це проект вакуумного надшвидкісного потяга, який розробляє американський бізнесмен Ілон Маск.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram