ГоловнаЕкономікаБізнес

Siemens припинила поставки генеруючого обладнання російським компаніям

Компанія також почала розривати ліцензійні угоди на поставку обладнання для електростанцій.

Siemens припинила поставки генеруючого обладнання російським компаніям

Німецька компанія Siemens припиняє поставки генеруючого обладнання російським державним компаніям.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Siemens, який звинувачує "Технопромекспорт" у незаконному переміщенні призначених для електростанції в Тамані газотурбінних установок до Криму, призупинить поставки генеруючого обладнання за діючими контрактами з російськими компаніями під контролем держави", - йдеться в заяві німецького концерну.

Крім того, Siemens уже почав розривати ліцензійні угоди на поставку обладнання для електростанцій.

У компанії офіційно підтвердили, що всі чотири парогазові турбіни, виготовлені для Краснодарського краю, були незаконно поставлені в анексований Крим. У зв'язку з цим Siemens виходить зі спільного російського підприємства "Інтеравтоматика", яке, за даними Reuters, було одним із підрядників перевезення турбін у Крим.

Siemens знову запропонував викупити турбіни назад і анулювати контракт.

Нагадаємо, Росія поставила газові турбіни виробництва німецького Siemens у Крим, на який поширюються санкції Євросоюзу, що забороняють постачання на півострів енергетичних технологій.

Німецький концерн продав чотири газові турбіни "Технопромекспорт" у 2015 році. Обидві компанії стверджували, що це обладнання буде направлено на Таманський півострів, відділений від Криму Керченською протокою. Однак турбіни "проти волі" компанії були поставлені в Крим замість Тамані. Німецький концерн подав в арбітражний суд Москви позов проти російської держкомпанії "Технопромекспорт", яка будує електростанції в Криму, вимагаючи повернути газові турбіни.

Також у компанії заявили, що думають про ймовірність відмови від своїх активів у Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram