ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна може вийти на ринки зовнішніх запозичень до кінця року, - Уманський

Для успішного розміщення боргових паперів потрібні економічні реформи.

Україна може вийти на ринки зовнішніх запозичень до кінця року, - Уманський
Фото: Макс Левин

Україна може вийти на ринки зовнішніх запозичень уже до кінця 2017 року, сказав колишній в.о. міністра фінансів України Ігор Уманський під час експертного опитування Інститут Горшеніна.

"Теоретично Україна може вийти на ринки запозичень і зараз, але відсотки будуть не дуже добрі. У доступному для огляду майбутньому, до кінця цього року, вихід на зовнішні ринки може відбутися (вже за прийнятними ставками, - ред.). Для цього потрібно показати зовнішньому ринку, що ми почали щось робити для розвитку економіки. Макроекономічна стабілізація - це необхідний, але недостатній фактор. Ми досягли стабілізації насправді ще у 2015 році, а надворі вже 2017-й. А стійкого зростання і розвитку поки що немає. Тільки-но ми зможемо показати щось у цьому напрямку - потрібно виходити на зовнішні ринки. Поки що підстав для оптимізму немає", - вважає Уманський.

У свою чергу економічний оглядач, шеф-редактор порталу "Фінансовий клуб" Руслан Чорний, налаштований менш оптимістично - він не очікує розміщення цього року. "Поки що незрозуміло, коли це може статися", - вважає Чорний.

Нагадаємо, Ігор Уманський запропонував дві кандидатури замість Валерії Гонтаревої на посаду голови НБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram