ГоловнаЕкономікаДержава

Німці визнали можливою добудову Подільського мосту

Експертизу вартістю 200 тис. євро проводили коштом німецького уряду.

Міністр транспорту Німеччини Олександр Добріндт разом з держсекретарем міністерства Райнером Бомбою в четвер побували на будівництві Подільсько-Воскресенського мостового переходу в Києві.

Як повідомляє прес-служба Київської міськадміністрації, урядова делегація привезла до Києва результати експертизи, яка визнала можливою продовжити будівництво моста.

"Мер Києва і міністерство, яке я очолюю, домовилися, що ми проведемо експертну оцінку стану цього моста - і статичних споруд, і можливостей подальшого будівництва. Сьогодні ми передамо результати дослідження місту Києву. Попередньо можу сказати, що експертні висновки позитивні. Це все дозволить продовжити будівництво. Зараз обидві сторони повинні докласти зусиль, щоб знайти фінансування для добудови моста. Можу сказати, що Німеччина має дуже велику зацікавленість, щоб Київ розвивався і був успішним містом", - заявив Добріндт.

Експертизу вартістю 200 тис. євро проводили за рахунок німецького уряду.

Для завершення будівництва моста потрібно близько 350 млн євро.

Нагадаємо, Подільсько-Воскресенський мостовий перехід через Дніпро - один з найважливіших інфраструктурних проектів у столиці України. Він повинен розвантажити перевантажений Московський міст. Окрім того, ним пройде четверта гілка Київського метро, яку планують будувати від Жулян до Троєщини. Зараз готовність моста - трохи більша за половину. Суттєвих робіт на об'єкті майже не ведуть з 2011 року, коли впав плавучий кран "Захарій". Найпроблемніше питання - фінансування. Крім того, з одного боку міст уперся в Русанівські сади, з іншого - в гуртожиток заводу "Ленінська кузня" на Рибальському півострові.

Мер Києва Віталій Кличко заявляв, що будівництво Подільського моста відновиться 2017 року, а його автомобільна частина буде готова до 2020-го.

Наприкінці березня 2017 року було обрано генерального підрядника будівництва, ним стало ТОВ "Еко-Буд-Трейд".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram