ГоловнаЕкономікаБізнес

Університет окупантів готуватиме кадри для компанії Косюка в Криму

Укладено рамкову угоду з "Кримською фруктовою компанією"

Університет окупантів готуватиме кадри для компанії Косюка в Криму

Кримський федеральний університет ім. Вернадського, створений окупаційною владою на базі Таврійського національного університету, готуватиме фахівців для АТ "Кримська фруктова компанія", що належить українському бізнесменові, колишньому першому заступнику голови Адміністрації президента Юрію Косюку.

Про це пише "Крым-информ" з посиланням на проректора з навчальної та методичної діяльності КФУ Володимира Кур'янова.

"Днями відбулася зустріч з представниками "Кримської фруктової компанії", де ми обговорювали питання не тільки про те, як би могли їм допомогти в період збирання врожаю, але і яких фахівців ми можемо для них готувати. Зараз у нас є рамкова угода з цієї компанією. Ми будемо рухатися далі. Обговорювали питання відкриття базових кафедр у структурах цієї компанії", - заявив проректор.

До окупації ПрАТ "Кримська фруктова компанія" входила до складу холдингу "Миронівський хлібопродукт". Пізніше підприємство перереєструвалося за російськими законами в АТ "Кримська фруктова компанія". На його сайті досі вказано приналежність до "МХП".

Підприємство обробляє близько 1500 га землі, засадженої переважно яблуневими садами, але також виноградом, персиками, абрикосами, суницею, грушами. На підприємстві діє тепличний комбінат з примусовим опаленням і плівкові теплиці, а також встановлено лінію товарної обробки і упаковки фруктів.

Підприємство очолює, як і до окупації, Анатолій Січкар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram