ГоловнаСуспільствоОсвіта

Таврійський національний університет відновить роботу в Києві

Ректором вишу став професор, звільнений окупантами за інакомислення

Таврійський національний університет відновить роботу в Києві
Фото: ntsa.univ.kiev.ua

Таврійський національний університет імені Вернадського, ліквідований окупаційною владою Криму і об'єднаний у Кримський федеральний університет (КФУ), відновить свою діяльність на материковій Україні.

Про це розповів виданню "Крым.Реалии" колишній завкафедри російської та зарубіжної літератури ТНУ Володимир Казарін, якого восени звільнили з кримського університету за інакомислення.

"У листопаді видано наказ про відновлення діяльності Таврійського національного університету імені Вернадського на материковій Україні, 19 листопада я призначений ректором цього університету. Зараз ми завершуємо процедуру перереєстрації. Ми готуємося до того, щоб наприкінці весни - на початку літа здійснити перший набір у ТНУ тут, у Києві", - заявив він.

Міністерство освіти і науки України запропонувало кілька варіантів розміщення університету, але наразі остаточного не обрали.

У виші працюватимуть кримські викладачі, які вже переїхали або ще переїдуть на материкову Україну. Казарін підкреслив, що бажання попрацювати у виші висловили і багато колег-некримчан.

У ТНУ в Києві на цьому етапі будуть розвивати гуманітарний напрям - це, насамперед, мови, література народів Криму, історія, також буде відтворено "потужний, сильний" факультет сходознавства. "Будемо працювати з психологами, юристами, географами", - заявив Казарін.

Нагадаємо, в середині вересня Володимир Казарін на конференції «Форум 2000» у Празі розкритикував нинішню кримську систему освіти, після чого російська влада Криму заговорила про відставку професора з посади завідувача кафедри російської та зарубіжної літератури Таврійської академії Кримського федерального університету ім. Вернадського.

Володимир Казарін - батько журналіста Павла Казаріна. За Сергія Куніцина був заступником голови Севастопольської міськадміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram