ГоловнаЕкономікаБізнес

СБУ повідомила подробиці у справі "Бруснички"

Менеджмент мережі магазинів Ахметова підозрюють у розкраданні коштів

СБУ повідомила подробиці у справі "Бруснички"
Фото: brusnichka.com.ua

Служба безпеки України підозрює менджемент торгової мережі "Брусничка" (ТОВ "Український рітейл") у переказі 500 млн гривень на рахунки комерційних структур, які знаходяться на територіях, окупованих "ДНР" і "ЛНР".

Згідно з повідомленням прес-служби СБУ, співробітники "відомої мережі продуктових супермаркетів" систематично проводили фінансово-господарські операції 15 фірмами, які регулярно платять "податки" у "міністерство доходів і зборів" ДНР.

"Для отримання "тіньової" готівки у схемі була задіяна підконтрольна власникам мережі структура, через яку відмито понад 50 млн гривень", - повідомляє СБУ. Співробітники спецслужби також встановили, що для мінімізації бази оподаткування керівники мережі проводили операції з неврахованими готівковими коштами та реалізовували товари сумнівного походження.

Кримінальна справа розслідується за частиною 3 статті 191 - розкрадання коштів.

Нагадаємо, на брифінгу в понеділок у Києві глава Служби безпеки України Василь Грицак повідомив про проведення 30 жовтня 2015 року у Дніпропетровську низки слідчо-оперативних дій, обшуків і вилучень щодо торгової мережі "Брусничка".

"30 жовтня цього року у Дніпропетровську [...] було проведено низку слідчо-оперативних дій, обшуків і вилучень, зокрема щодо структури, яка з держбюджету вкрала 26,7 млн грн, а також мінімізувала податки до бюджету на приблизно 500 млн грн. Сума непогана, особливо, якщо врахувати, що мова йде про мережу супермаркетів під назвою "Брусничка", - сказав Грицак.

Пізніше у ТОВ "Український Рітейл" спростували обшуки у головному офісі мережі. Компанія повідомляє, що здійснює свою діяльність відповідно до українського законодавства і щомісяця відраховує податки та обов'язкові платежі до бюджетів України різних рівнів.

"Брусничка" (ТОВ "Український рітейл") є частиною СКМ, була заснована у 2006 році. Станом на березень 2015 року в неї було близько 140 магазинів переважно на сході України - у Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Луганській, Запорізькій та Полтавській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram