ГоловнаЕкономікаФінанси

Мінфін відкинув пропозицію кредиторів виплачувати борг з резервів НБУ

Україна ніяк не може домовитися про реструктуризацію

Мінфін відкинув пропозицію кредиторів виплачувати борг з резервів НБУ
Наталья Яресько
Фото: www.dyvys.in

Міністерство фінансів опублікувало заяву за підсумками другої телефонної розмови зі Спеціальним комітетом кредиторів. Розмова відбулася в п'ятницю, 5 червня, на прохання міністра фінансів.

"Міністерство шкодує, що пропозиція, озвучена Комітетом щодо формату реструктуризацію українського боргу, залишається незмінною. Пропозиція Комітету, яка полягає в перекладенні їх вимог на рахунки Національного банку України, неприйнятна, оскільки це передбачає використання для сплати за боргами резервів Національного банку, що є явним порушенням законодавства України і в цілому суперечить найкращим практикам центральних банків", - сказано в заяві.

Міністерство нагадує міжнародним зовнішніми кредитами про необхідність розпочати діалог щодо належного розподілу між кредиторами боргового тягаря, який відповідає цілям діючої програми МВФ.

Міністр фінансів Наталія Яресько висловила готовність безпосередньо зустрітися з кредиторами і закликає Комітет відмовитися від штучних і контрпродуктивних бар'єрів в переговорах і почати більш конструктивний діалог.

Нагадаємо, що для отримання другого траншу МВФ Україна повинна домовитися з кредиторами про зменшення виплат за боргами на 15,3 млрд доларів в найближчі чотири роки. Україна наполягає на списанні частини цього боргу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram