ГоловнаЕкономікаДержава

Росія вимагає відкласти на 10 років перехід України на техрегламенти Євросоюзу

На цей час неадаптованими залишаються лише 3 технічні регламенти з 24

Росія вимагає відкласти на 10 років перехід України на техрегламенти Євросоюзу
Фото: www.dw.de

4-5 червня в Брюсселі відбулися перші консультації між Україною, ЄС і Росією щодо деяких аспектів імплементації угоди про створення зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

Як розповідають учасники консультацій, під час нинішнього раунду сторони мали обговорити перехід України на технічні регламенти ЄС, а також питання взаємодії митних органів.

Однак замість конкретних зауважень РФ російська делегація виступила з ініціативою на 10 років відкласти набуття чинності всіх технічних регламентів, адаптованих до норм ЄС.

"Із 24 технічних регламентів у нас неадаптованими залишаються лише 3. При цьому частина цих регламентів уже набула чинності", - зазначає співрозмовник "Європейської правди".

"Росіяни багато чого хочуть, але це нічого не означає. Ми передали їм перелік імплементованих регламентів, щоб вони ознайомилися з ними і сформували своє занепокоєння, виходячи з того, що неімплементованих залишилося лише три", - уточнює ще один чиновник.

Нагадаємо, проведення таких консультацій - ключовий пункт Спільних оперативних висновків тристоронньої групи Україна, ЄС і РФ. В обмін на відмову РФ від вимог нового перенесення початку дії зони вільної торгівлі України і ЄС сторони домовилися обговорити всі побоювання РФ щодо впливу цього режиму на російську економіку.

Згідно з тристоронніми домовленостями, технічні консультації мають бути завершені до кінця липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram