ГоловнаЕкономікаФінанси

НАБУ назвала банки, які підписали меморандум про валютні кредити

Державні банки не наважилися на поступки позичальникам без згоди акціонера.

НАБУ назвала банки, які підписали меморандум про валютні кредити
Фото: Макс Левин

Національна асоціація банків назвала 11 банків, які підписали меморандум про реструктуризацію валютних кредитів. За її інформацією, це Український професійний банк, Альфа-Банк, Банк "Надра", Банк "Михайлівський", ПриватБанк, Банк "Грант", Регіон Банк, Дельта Банк, Фідо Банк, Платинум Банк, Креді Агріколь Банк.

Про це повідомляють на сайті асоціації.

Державні банки, за інформацією НАБУ, відклали підписання, тому що, за законом, вони не можуть підписувати угоди, які спочатку передбачають збитки. Для цього їм необхідна згода акціонера, тобто держави.

Нагадаємо, голова Нацбанку Валерія Гонтарева у Верховній Раді 11 лютого говорила, що меморандум підписали 12 банків, а не 11.

За її даними, банки погодилися взяти на себе частину збитків, пов'язаних із знеціненням курсу гривні 2014-го і 2015 року. Прямі витрати банків з найбільшим портфелем валютних кредитів через те, що вони пробачать частину реструктуризованого кредиту, вона попередньо оцінила на рівні близько 15 млрд гривень, або 40 відсотків від загального обсягу кредитів, що підлягають реструктуризації відповідно до умов меморандуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram