ГоловнаЕкономікаДержава

Російський міністр дорікнув Україні за відмову купувати газ до холодів

Міненерго РФ не знає, як Україна переживе морози

Російський міністр дорікнув Україні за відмову купувати газ до холодів
Александр Новак, министр энергетики РФ
Фото: pravdaurfo.ru

Україна чинить необачно, досі не розпочавши закупівель російського газу. Про це сказав "РИА Новости" голова Міненерго Росії Олександр Новак.

"Зараз там доволі тепло, тому вони використовують власний і реверсний газ. Ми вважаємо, що це не зовсім правильно... На нашу думку, вони зараз чинять необачно, оскільки ризики проходження осіннього максимуму вони збільшують. Як будуть узимку вони проходити максимум? Доведеться, мабуть, обмежувати якусь кількість споживачів", - сказав він.

"Ми вважаємо, що це не зовсім правильно з погляду технічного, оскільки зараз використовується газ із ПСГ, а коли буде холодно, там тиск буде нижчий і будуть обсяги газу набагато менші, ніж якби вони зберегли обсяг і використовували поточні поставки", - додав російський чиновник.

Зараз в українських сховищах близько 15 млрд кубометрів газу. Росія вважає, що для нормального проходження зими цей обсяг повинен дорівнювати 18-20 млрд.

Нагадаємо, міністр енергетики Юрій Продан заявив, що

Україна почне імпортувати російський газ тільки з настанням холодів. До кінця року планують закупити до 1,5 млрд кубометрів палива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram