ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк прогнозує курс нацвалюти на рівні 12 гривень за долар

У разі політичної стабілізації на сході

Яценюк прогнозує курс нацвалюти на рівні 12 гривень за долар
Арсений Яценюк
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк прогнозує зміцнення курсу гривні 12 UAH за долар у разі політичної стабілізації на сході країни. Про це він повідомив в інтерв'ю українським телеканалам.

"Як людина, яка має певне відношення до економіки, я бачу курс не вищим ніж 12 UAH за долар. Коли стабілізується ситуація", - сказав він.

Прем'єр пояснив падіння курсу гривні останнім часом реакцією інвесторів і населення на агресію, яка триває з боку Росії.

"Що таке курс? Якщо росіяни оголосили війну, що в голові кожного іноземного інвестора? Не кредитора, не МВФ, які хочуть допомогти Україні, а інвестора, який хоче вкласти гроші і щось заробити. У нього в голові наступне: я не буду сюди (в Україну) вкладати гроші", - сказав Яценюк.

Глава уряду зазначив, що останнім часом НБУ на міжбанку купив додатково $210 млн і тим самим довів золотовалютні резерви до $16 млрд, що є позитивом у ситуації, що склалася.

"Ми не витратили жодного долара з резервів. Якщо ми отримуємо кредити МВФ, то це додатково збільшує нашу подушку ще на $2 млрд", - підкреслив він.

Прем'єр висловив упевненість, що в східних областях вдасться домогтися миру і стабілізації ситуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram