ГоловнаЕкономікаБізнес

Американці заперечують причетність до НП на ПУАЕС

Віце-президент Westinghouse вважає, що винні українські атомники.

Американці заперечують причетність до НП на ПУАЕС

Американська компанія Westinghouse вважає, що проблеми з її паливом на Південно-Українській атомній електростанції виникли через пошкодження конструкцій скаладання під час операцій із завантаження.

"Очевидно, під час процесу завантаження конструкції отримали подряпини, і пара дистанційних решіток деформувалися. Це не проблема розробника", - сказав в інтерв'ю виданню Nuclear Intelligence Weekly віце-президент Westinghouse з зовнішніх зв'язків і стратегії Майк Керст.

Він додав, що паливо Westinghouse працює так, як передбачалося і претензій до компанії бути не може.

Нагадаємо, наприкінці червня перший заступник Держатомрегулювання Михайло Гашев повідомив, що енергоконцерн почав термінове вивантаження палива виробництва Westinghouse з реактора Південно-Української АЕС, де це паливо перебувало у дослідній експлуатації. Згідно з повідомленням, з американським паливом, виготовленого для українських реакторів радянсько-російського дизайну, сталися серйозні проблеми.

Пізніше в російській "ТВЕЛ" заявили, що через це "Енергоатом" терміново попросив здійснити поставку палива, виготовленого для Запорізької АЕС, на Південно-Українську АЕС.

Зараз на другому і третьому енергоблоці ПУАЕС в дослідно-промисловому режимі експлуатуються 126 конструкцій виробництва Westinghouse, завантажені в реактори блоків в 2010-2011 роках в рамках контракту, укладеного в березні 2008 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram