ГоловнаКультура

Кабмін призначив керівника Держкіно і ще трьох агентств

Усі вони підвідомчі Міністерству культури, молоді і спорту.

Кабмін призначив керівника Держкіно і ще трьох агентств
Фото: www.ukrkino.com.ua

Кабінет Міністрів призначив керівників чотирьох профільних агентств, які підвідомчі Міністерству  культури, молоді та спорту України

Головою Державного агентства спорту призначено Сергія Левчука, повідомив у Telegram глава Мінкультури Володимир Бородянський. Левчук очолює Українську федерацію карате.

Марина Кудерчук призначена головою Державного агентства з питань кіно. Галина Григоренко очолить агентство з питань мистецтв, а Ольга Россошанська - агентство з питань мистецької освіти.

Нагадаємо, Кудерчук перемогла у повторному конкурсі на посаду глави Держкіно. Після звільнення Філіпа Іллєнко з цього поста у 2019 році було оголошено конкурс на заміщення цієї посади. Єдина конкурсантка, яка вийшла у його фінал, - директор Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Синькевич, не пройшла заключну співбесіду. Після цього конкурс оголосили знову, перемогу в ньому здобула заступниця голови Запорізької ОДА Марина Кудерчук.

17 лютого міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський анонсував, що в Україні скоро з'явиться Державне агентство спорту, керуватиме новоствореним відомством президент української федерації карате Сергій Левчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram