ГоловнаКультура

Держкіно погодився виділити 49,3 млн гривень на зйомки фільму "Бабин Яр"

Загальний бюджет фільму - 5 мільйонів євро.

Держкіно погодився виділити 49,3 млн гривень на зйомки фільму "Бабин Яр"
Фото: censor.net.ua

Державне агентство з питань кіно має намір домовитися з київською компанією "Солар Медіа Інтертеймент" про надання держпідтримки зйомкам фільму "Бабин Яр" за 49,3 млн гривень. Про це свідчать дані в системі ProZorro.

Термін надання фінансової підтримки - 10 грудня 2019 - 31 грудня 2021. При цьому компанія-переможниця була єдиною, хто брав участь у торгах.

Раніше Сергій Лозниця повідомляв, що загальний бюджет фільму - 5 мільйонів євро, сам проєкт існує вже 6 років. Фільм став одним із переможців 11-го пітчингу Держкіно.

Нагадаємо, у Держкіно зараз немає голови. 29 листопада Кабмін перезапустив конкурс на цю посаду, оскільки в першому конкурсі комісія відхилила всіх кандидатів, в тому числі і Юлію Сінькевич (генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю).

Ексголова Держкіно Пилип Іллєнко назвав увесь процес обрання нового керівника агентства абсурдом.

Представники української кіноіндустрії просили визнати Сінькевич переможницею конкурсу, але в Кабміні відмовилися прислухатися.

2 грудня кіноспільнота надіслала листа прем'єр-міністру Олексієві Гончаруку з проханням терміново втрутитися в процес призначення голови Держкіно. Однак ніяких реакцій поки що не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram