ГоловнаКультура

У прокат виходить фільм "Людина, яка вбила Дон Кіхота", який створювали 20 років

Новий фільм Террі Гілліама закривав Каннський кінофестиваль.

13 вересня в широкий український прокат виходить фільм Террі Гілліама "Людина, яка убила Дон Кіхота".

У картині знялися Адам Драйвер, Джонатан Прайс, Ольга Куриленко і Стеллан Скарсгорд.

За сюжетом, головний герой - режисер, який знімає в Іспанії рекламу і в пошуках натхнення вирушає в село, де колись знімав дипломний фільм про Дон Кіхота. Режисер знаходить там виконавця головної ролі у своєму фільмі, який повірив у те, що він і є Дон Кіхот, і в те, що режисер - Санчо Панса.

Гілліам задумав фільм ще 20 років тому і намагався зняти його протягом усього цього періоду. В різний час у фільмі були задіяні Жан Рошфор, Майкл Пейлін, Джонні Депп і Еван Макгрегор. Кілька разів фільм заморожували через відсутність фінансування, а у 2002 році навіть вийшов документальний фільм "Загублені в Ла Манчі" про те, як Гілліам намагається зняти кіно про Дон Кіхота.

У 2016 році процес зйомок відновили - Гілліам домовився про фінансування з продюсером Паоло Бранко. Але перед прем'єрою на Каннському кінофестивалі у 2018-му стало відомо, що Гілліам і Бранко судяться за права на стрічку - режисер стверджує, що Бранко так і не виконав свою частину контракту. Прем'єра в Каннах відбулася - фільм показали на закритті кінофестивалю, але вже незабаром після цього паризький суд ухвалив, що права все-таки належали Бранко і Гілліам повинен виплатити йому штраф.

Террі Гілліам - відомий американський режисер, член відомої комік-групи "Монті Пайтон". Автор таких культових фільмів, як "Бразилія", "Король-рибалка", "Страх і ненависть у Лас-Вегасі", "Країна припливів" тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram