ГоловнаКультура

Мінкульту не затвердили бюджетні програми на кіно і Український культурний фонд

Це гальмує діяльність Держкіно, Центру Довженка і культурного фонду.

Мінкульту не затвердили бюджетні програми на кіно і Український культурний фонд
Фото: politeka.net

Міністерство фінансів затвердило 18 із 25 бюджетних програм Міністерства культури.

Про це повідомляють на сайті Держказначейства, пише Бюро української кіножурналістики.

Згідно з процедурою, Мінкульт мав був подати паспорт бюджетної програми на затвердження Мінфіну до 30 січня 2018 року. Відсутність затвердженого паспорта блокує витрати з бюджету на відповідні статті.

Так, серед програм, які не були затверджені, - "Виробництво (створення) і розповсюдження фільмів патріотичного спрямування" (1801180, 500 млн грн); "Державна підтримка кінематографії" (1806030, виконавець програми - Держкіно, виділено 505,3 млн грн); "Забезпечення функціонування Українського культурного фонду" (1801140, 200 млн грн, у тому числі фінансування фестивалів у Кропивницькому та Івано-Франківську).

Перелік затверджених Мінфіном бюджетних програм Мінкульту
Перелік затверджених Мінфіном бюджетних програм Мінкульту

У бюджетну програму "Державна підтримка кінематографії" об'єднали дві колишні - "Створення та розповсюдження національних фільмів, фінансова підтримка державного підприємства "Національний центр Олександра Довженка" і "Здійснення концертно-мистецьких, культурологічних заходів у сфері кінематографії, фінансова підтримка НСКУ".

Через те, що міністерство фінансів не затвердило нову бюджетну програму, не можуть вчинятися виплати за зобов'язаннями Держкіно (наприклад, укладатися нові контракти на створення фільмів, чиї проекти перемогли в 10-му пітчингу) і Центру Довженка.

Нагадаємо, цього року бюджет усіх програм Міністерства культури становить 6,37 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram