ГоловнаКультура

"Гра престолів" стала тріумфатором на "Еммі"-2015

Серіал за книгами Джорджа Мартіна отримав нагороду як "Краща драма на ТБ"

У ніч на 21 вересня в Лос-Анджелесі роздали престижні нагороди "Еммі" за кращу роботу на телебаченні.

Як повідомляє The Hollywood Reporter, лідером за кількістю нагород стала "Гра престолів" (HBO).

Крім того, "Еммі" отримав Пітер Дінклейдж в номінації "Краща чоловіча роль другого плану в драмі", Девід Беньйофф і Д.Б. Вайсс отримали приз за сценарій, а Девід Наттер за режисуру.

Свою довгоочікувану статуетку за роль Дона Дрейпера в серіалі "Безумці" (Mad Men) отримав Джон Хемм. Кращою актрисою в драматичному серіалі стала Віола Девіс за "Як уникнути покарання за вбивство", а Узо Адуба здобула "Еммі" як актриса другого плану в "Помаранчевий – новий чорний".

Кращим комейдійним серіалом став "Віце-президент" (Veep), виконавиця головної ролі в якому – Джулія Луї-Дрейфус – також отримала "Еммі" за свою роботу. Кращим актором у комедії став Джеффрі Тембор за "Очевидне" (Transparent), де він грає трансгендерного главу сімейства.

Нагороди за ролі другого плану в комедійному серіалі отримали Еллісон Дженні за роль у "Мамі" і Тоні Хейл за "Віце-президента".

Кращий сценарій у цій категорії виявився також у "Віце-президента", а режисура – у Джилла Холловея, "Очевидне".

У категорії "Кращий мінісеріал" тріумфатором стала "Олівія Кіттеридж" - серіал відзначили "Еммі" як кращий у своїй номінації, Ліза Холоденко стала кращим режисером, а виконавці головних ролей – Френсіс Макдорманд і Річард Дженкінс – кращими акторами у мінісеріалах. Білл Мюррей, який зіграв роль другого плану, також отримав "Еммі".

Кращою актрисою другого плану в мінісеріалі стала Регіна Кінг в "Американському злочині".

Нагадаємо, минулого року тріумфаторами "Еммі" стали серіали "У всі тяжкі" і "Шерлок".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram