ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ удостоїлася премії за роботу на Донбасі

Спостерігачі отримали нагороду Оттона Великого.

ОБСЄ удостоїлася премії за роботу на Донбасі
Фото: rbc.ua

Організація з безпеки і співробітництва в Європі сьогодні отримала премію Оттона Великого за свою роль у мирному врегулюванні військового конфлікту на Донбасі.

Як повідомляє "Німецька хвиля", на врученні премії були міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, діючий голова ОБСЄ Івіца Дачич і його попередник Дідьє Буркгальтер.

Цю символічну нагороду присуджує влада міста Магдебурга за заслуги у зміцненні порозуміння в Європі.

Фото: osce.org

Німецький міністр, коментуючи нинішню ситуацію на Донбасі, зазначив, що нарешті вдалося досягти повного припинення вогню. "Уперше за багато місяців ми маємо режим припинення вогню на Сході України, що помітно заспокоїло ситуацію. Втім, це не означає, що все стало простіше, особливо в питанні, як рухатися далі", - цитує його агентство dpa.

Премію Оттона Великого вручають раз на два роки з 2005-го. Її лауреатами ставали колишній федеральний президент Німеччини Ріхард фон Вайцзеккер, колишня президент Латвії Вайра Віке-Фрейберга, екс-міністр закордонних справ Польщі Владислав Бартошевський, канцлер Німеччини Ангела Меркель, патріарх зовнішньої політики ФРН Егон Бар.

Оттон Великий (912-973) - перший імператор Священної Римської імперії, що проіснувала аж до ХIХ століття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram