ГоловнаСуспільствоВійна

Полторак проінспектував виробництво "Дозорів"

Львівський БТЗ повинен до кінця року дати армії 10 броньовиків і 31 танк.

Міністр оборони Степан Полторак у суботу проінспектував виробництво бронетранспортерів "Дозор-Б", серійний випуск яких почався на Львівському бронетанковому заводі.

Як повідомляє прес-служба оборонного відомства, міністр особисто сів за кермо "Дозора" і залишився задоволений його ходовими якостями, але зажадав посилити вогневу міць машини.

Фото: mil.gov.ua

"До кінця року 10 таких бронемашин мають надійти у Збройні Сили. Зараз дві такі бронемашини є на випробуваннях у підрозділах Збройних Сил", - розповів він.

Фото: mil.gov.ua

Він також зазначив, що із початку року Львівський БТЗ передав армії 62 відремонтовані танки і ще 31 передасть до кінця року.

Нагадаємо, що через затримку виробництва "Дозора-Б" звільнили попереднього директора ЛБТЗ Олександра Остапця.

Броньовик "Дозор" - одна з новітніх розробок Харківського конструкторського бюро машинобудування ім. Морозова.

Цей бронетранспортер є бойовою броньованою машиною з колісною формулою 4х4, його призначено для транспортування особового складу, перевезення вантажів і встановлення різного озброєння легкого типу, засобів зв'язку і спеціального устаткування. Він може перевозити 11 осіб на максимальній швидкості близько 100 км/год. БТР озброєний зенітною кулеметною установкою з дистанційним управлінням зсередини машини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram