ГоловнаКультура

Фільм "Усе палає" потрапив у лонг-ліст премії Європейської кіноакадемії

Документальний фільм про Майдан претендує на престижну номінацію

Фільм "Усе палає" потрапив у лонг-ліст премії Європейської кіноакадемії
Кадр из фильма "Все пылает"
Фото: Артхаус Трафик

Європейська кіноакадемія оприлюднила лонг-ліст (довгий список) картин, які претендують на номінацію в категорії "Найкращий європейський документальний фільм".

Список опубліковано на сайті Кіноакадемії.

Зокрема в лонг-ліст потрапив

фільм "Усе палає" режисерів Олександра Течинського, Олексія Солодунова і Дмитра Стойкова. Фільм розповідає про події на Майдані кінця 2013 - початку 2014 року, причому не тільки з боку протестувальників, а й з боку силовиків.

У листопаді 2014 року "Усе палає" отримав спеціальну нагороду на Міжнародному кінофестивалі документального кіно та анімації DOK Leipzig.

Окрім української картини, на номінацію Європейської кіноакадемії претендують "Погляд тиші" Джошуа Оппенхаймера, "Емі" про відому співачку Емі Вайнхаус і інші фільми.

Раніше Європейська кіноакадемія оприлюднила

лонг-ліст ігрових фільмів, які претендують на головну нагороду - "Найкращий європейський фільм". У ньому зазначено "Під електричними хмарами" Олексія Германа-молодшого, знятий в ко-продукції Росії, України та Польщі. Серед конкурентів Германа - "Юність" Паоло Соррентіно, "13 хвилин" Олівера Хіршбігеля, "Екс Махіна" Алекса Гарланда, "Міс Юлія" Лів Ульманн, "Барани" Грімура Хаконарссона та інші фільми.

Номінантів у всіх категоріях оголосять на початку листопада, а сама церемонія вручення нагород пройде 12 грудня в Берліні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram