ГоловнаСуспільствоПодії

Опубліковано невідоме відео побиття "Беркутом" журналістів

Дотепер відео лежало у слідчого, який відмовлявся віддати його потерпілим.

У мережі опубліковано відео, на якому співробітники "Беркута" в лютому 2014 року б'ють оператора і журналіста біля будівлі ООН.

Про це написав у Facebook журналіст Азад Сафаров.

"Ви тільки подивіться, з якою насолодою із десяток мавп у броніках і шоломах труять газом оператора, як потім стягують його за шию на землю (1.34), б'ють його головою об бетон, б'ють мене ногами, руками, і кожен хоче дотягнутися, кожен хоче поцілити, просто купа-мала, свято для дорослих)). Я не можу не сміятися зараз, коли це переглядаю. Сміюся, бо це мавпи. Особливо останній кадр. Подивіться до кінця, там, де одна з макак стрибає на моєму шоломі. Вгадайте, скільки із цих макак заарештували?" - написав він.

Сафаров додав, що відео публікують уперше і весь цей час, півтора року, пролежало у слідчого.

"Вони відмовлялися нам його віддати. При тому, що саме ми його знайшли. Ми сказали слідчим, що нас били під будівлею ООН і попросили... ні... довго вимагали, щоб те відео забрали, поки його не стерли з часом. Відважний і хоробрий оператор Сергій Клименко сьогодні нарешті отримав це відео. Це саме його б'ють на відео", - зазначив Сафаров.

Журналіст при цьому додав, що тільки сьогодні, 16 вересня, через 1,5 року, слідчий запропонував оператору піти в судмедекспертизу.

Нагадаємо, 2 грудня 2013 року після початку активних протестів на Майдані в Києві було ухвалено доктрину, яка дозволяла застосування армії для боротьби з тероризмом і проведення спеціальних операцій на території України у мирний час.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram