ГоловнаСуспільствоПодії

Одеські міліціонери викрали студентів і вимагали викуп

Задокументовано три випадки вимагання у батьків 15 тисяч доларів

Одеські міліціонери викрали студентів і вимагали викуп
Изъятые у милиционеров наркотики
Фото: mvs.gov.ua

В Одесі четверо міліціонерів з управління у боротьбі з наркотиками викрали двох студентів, підкинули їм наркотики і отримали від батьків 15 тис. доларів.

Про це повідомляється на сайті ГУ МВС в Одеській області.

"Встановлено, що такі факти мали місце і раніше. Працівники міліції, зловживаючи службовим становищем, викрадали студентів на виході з навчального закладу, після чого, незаконно їх утримуючи, дзвонили батькам і вимагали за їхнє звільнення 15000 доларів. Співробітники УВБ (упраления внутрішньої безпеки , - ред.) задокументували два такі факти. На третій раз правопорушників затримали", - сказано в повідомленні.

В автомобілі одного із затриманих міліціонерів знайшли розфасовані пакетики з наркотиками. У двох його колег вилучили 2100 і 500 доларів.

Міліціонерів помістили в ізолятор тимчасового утримання, відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 307 (збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу. Вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень за ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч.З ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу.

Варто зазначити, що в середу про схожий випадок у своєму фейсбуці повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. У Києві двох 16-річних хлопців напідпитку затримали міліціонери після скандалу з мешканцями будинку. У міліцейській машині правоохоронці сказали підліткам, що підкинуть їм наркотики, якщо ті не переконають батьків привезти "по 10000". Один з них зімітував епілептичний припадок, його випустили на повітря, і той кинувся до поліцейського автомобіля, що проїжджав повз. Поліцейські затримали міліціонерів з наркотиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram