ГоловнаКультура

Український фільм про Майдан отримав приз на кінофестивалі в Лейпцигу

"Все палає" назвали "видатним східноєвропейським фільмом"

Український фільм про Майдан отримав приз на кінофестивалі в Лейпцигу
Кадр из фильма "Все пылает"
Фото: Facebook / All Things Ablaze

Фільм про Майдан "Все палає" режисерів Олександра Течинського, Олексія Солодунова і Дмитра Стойкова отримав спеціальну нагороду на Міжнародному кінофестивалі документального кіно та анімації DOK Leipzig.

Про це повідомляє ZN.ua.

Німецька телекомпанія Mitteldeutscher Rundfunk нагородила українців трьома тисячами євро як авторів видатного східноєвропейського фільму.

"Камери супроводжували людей на Площі протягом місяців - по обидва боки площі. Фільм - переконливий, послідовний і завжди в центрі подій. Пліч-о-пліч з протагоністами. Жорсткий і позбавлений облуди", - йдеться у заяві журі, розміщеному на Facebook-сторінці фільму.

Переможцями кінофестивалю, який тривав з 27 жовтня до 2 листопада, став фільм "Правила гри" французьких режисерів Клодін Борі і Патріса Шаньяра, повідомляє в неділю, 2 листопада, агентство dpa. Його автори отримали "Золотого голуба" і 10 тисяч євро. У стрічці-переможниці йдеться про спробу трьох молодих французів знайти роботу за допомогою консалтингової фірми.

У номінації "німецький повнометражний документальний фільм" перемогу здобула стрічка "Ефект доміно" польських режисерів Ельвіри Нєвєри і Петра Росоловського, які живуть у Німеччині. Вона розповідає про абхазького міністра і російську оперну співачку, які живуть в Абхазії під час війни. Кращим анімаційним фільмом журі визнало шведську стрічку "Мертвонароджений" Асі Сандзо. Найкращим міжнародним короткометражним документальним фільмом став "Ескорт" нідерландського режисера Гідо Гендрікса, кращим анімаційним документальним фільмом - "Біла смерть" чилійця Роберто Коллі.

Загалом на фестивалі у п'ятьох конкурсних категоріях змагалися 46 документальних стрічок і 34 анімаційні фільми, продемонстровано 368 фільмів з 62 країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram