ГоловнаКультура

На "Молодості" покажуть володаря "Золотої пальмової гілки" Канн-2015

"Діпан" Жака Одійяра відкриє позаконкурсну програму "Фестиваль фестивалів"

На "Молодості" покажуть володаря "Золотої пальмової гілки" Канн-2015
Кадр из фильма "Дипан"
Фото: Festival de Cannes

Міжнародний кінофестиваль "Молодість", який цього року відбудеться у 45-те, далі оголошує свою програму.

Як повідомили організатори, позаконкурсну програму "Фестиваль фестивалів" відкриє фільм "Діпан" французького режисера Жака Одійяра. Фільм відзначено "Золотою пальмовою гілкою" 68-го Каннського кінофестивалю.

"Діпан" - фільм про трьох тамільських біженців зі Шрі-Ланки, які оселилися у Парижі. Головний герой - колишній боєць "Тамільських тигрів", який втратив дружину і дітей. Разом з ним до Франції тікають жінка і маленька дівчинка, всі разом вони прикидаються сім'єю, щоб інтегруватися в нове суспільство.

Головну роль у фільмі зіграв непрофесійний актор, Джесутасан Антонітасан, колишній "тамільський тигр" і безпосередній учасник бойових дій. Як і його герой, він свого часу виїхав до Європи, де став громадським активістом і письменником.

Жак Одійяр - один із ключових сучасних французьких режисерів. Його фільм "Пророк" отримав гран-прі журі в Каннах у 2009 році, а потім був відзначений кількома нагородами на національній французькій премії "Сезар".

Позаконкурсна програма "Молодості" "Фестиваль фестивалів" збирає кращі фільми, показані на світових кінофестивалях в Каннах, Берліні, Локарно та Карлових Варах.

. Нагадаємо, що вже стали відомі фільми, які відкриють програми "Скандинавська панорама" і "Франкомовне кіно". Це будуть фільми "Барани" Грімура Хаконарсона і "Розенна" Івана Ле Муана.

45-й кінофестиваль "Молодість" відбудеться з 24 жовтня по 1 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram