ГоловнаКультура

У музеї Шевченка відбудеться виставка фотографій до річниці подій в Іловайську

На експозиції виставлять роботи Олександра Глядєлова, Макса Левіна, Максима Дондюка та Маркіяна Лисейка.

11 серпня в Національному музеї Тараса Шевченка відкривається фотовиставка, присвячена річниці подій в Іловайську.

На експозиції покажуть роботи чотирьох українських фотографів - Олександра Гляделова, Макса Левіна, Максима Дондюка та Маркіяна Лисейка.

"Фотовиставка присвячена річниці Іловайської операції й усім - хто загинув, і тим, хто залишився в живих - у її трагічному вогні, - йдеться на сторінці події у фейсбуці. - ...Ми залишилися в живих там, де загинули інші. Ми пам'ятаємо і не можемо дозволити цьому канути в небуття. Ми чекаємо на справедливість".

Фотографії фіксують події першого штурму Іловайська 10 серпня, висунення батальйону "Донбас" до села Осикового 14 серпня, бойові дії й обставини перебування українських сил в Іловайську 17-29 серпня (зачистка села Грабського, вхід в Іловайськ, бої в місті, спроби прориву з оточення).

Фото: Макс Левін

Виставка в залі Атріум музею Тараса Шевченка триватиме до 30 серпня.

Нагадаємо, Іловайська трагедія сталася наприкінці минулого літа. Тоді під Іловайськом Донецької області бойовики оточили позиції сил АТО, взявши бійців у так званий котел. Українським військовим пообіцяли зелений коридор для виходу з оточення, але потім сформовану колону розстріляли російсько-терористичні війська. Втрати під Іловайськом стали на той час наймасштабнішими для сил АТО за час операції на Донбасі.

За останньою інформацією, офіційне число бійців, загиблих під Іловайськом, - 459 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram