ГоловнаБлогиБлог Виталия Тараненко

Голосуєш разом з владою – зростеш кар’єрно!

Будь-яка партія влади, що сидить на фінансовому ресурсі та розподіляє державний або обласний потік коштів, зацікавлена у чим більшому залученні депутатів-добровільників у частині оперативного корегування скарбнички. Нещодавно яскравий приклад співпраці з діючою владою за певну винагороду продемонстрував депутат Хмельницької обласної ради від фракції ВО “Батьківщина” Леонід Семенюк.

Фото: tsn.ua

Події, що відбувалися на позачерговій бюджетній сесії облради 29 грудня минулого року нагадували сюжетну лінію “Титаніка”. Велика частина бютівців, свободівців та соратників Арсенія Яценюка завчасно спустили шлюпки та відмовилися пливти у бік бюджетного айсбергу. Натомість на палубі “Титаніка” провладна більшість переживала пожежну ситуацію: кількість обранців, котрі мали голосувати за основний кошторис Хмельниччини на 2012 рік, досягав критичної межі. Фактично зі 104 “парламентарів”, які представлені в облраді, на сесію прийшли близько 60. Якщо відмінусувати від цих шести десятків представників “тушок” (це майже 10 бютівців, котрі формально ввійшли до великої “братньої” депгрупи “Будуємо Хмельниччину разом”, очолювану губернатором Василем Ядухою), то ухвала обласного бюджету була під загрозою.

Керівництво облради вдалося до “соломонового рішення” — їхати на чужому горбі до “раю”. Неофіційно бютівцю, акушер-гінекологу Хмельницького міського перинотального центру Леоніду Семенюку була запропонована посада головного лікаря центральної районної лікарні Старокостянтинова взамін на позитивне голосування щодо бюджету-2012.

Частина інтриги підкупу посадою отримала розв’язку. На сайті Старокостянтинівської РДА пан Семенюк відрекомендований, як тимчасово виконуючий обов’язки головного лікаря ЦРЛ. Наступне слово за райрадою, яка повинна законно посадити його у крісло головлікаря. До речі, серед проектів рішень, що виносяться на десяту сесію Старокостянтинівської районної ради, є цікавий пункт: про затвердження статуту центральної районної лікарні в новій редакції. Він, між іншим, знаходиться під грифом “таємно”, тобто наразі ознайомитися з проектом не можливо, що не може не викликати підозрілих запитань.

Фото: 20.ua

А тим часом бютівці Хмельниччини продовжують вичищати авгієві стайні. На XV звітно-виборчій партійній конференції ВО “Батьківщина” вирішено погнати в шию однопартійців, котрі “зрадили”. “На жаль, у фракції відбулися неправильні речі, і шість депутатів не виконали важливу вказівку — проголосували за обласний бюджет. Я назву ці прізвища: Інна Шоробура (ректор Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії), Артур Фрідман (голова спостережної ради, голова ради директорів ЗАТ Об`єднання “Прогрес”), Леонід Семенюк (акушер-гінеколог Хмельницького міського перинатального центру), Юрій Пливанюк (начальник управління охорони здоров’я Кам’янець-Подільської міської ради), Леонід Бриндіков (головний лікар Хмельницького обласного онкологічного диспансеру) та Микола Дячук (заступник голови правління корпорації “Сварог Вест Груп”)”, — наголосив керівник фракції бютівців в облраді Іван Гладуняк. Він додав, що наступним кроком буде виключення цих депутатів з партії облорганізації ВО “Батьківщина”.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram