Будівництво нового приміщення для Театру Ляльок на Лівому березі

Підтримайте нашу добру ініциативу стосовно будівництва нового приміщення для Театру Ляльок на Лівому березі. Давайте разом будемо робити добро дітям та займатись віхованням нашої нації.

Пропозиції за результатами обговорення проекту Стратегії розвитку Києва до 2025 року

Шановний Олександре Павловичу!

Київському муніципальному академічному театру ляльок скоро виповниться 30 років.

За ці роки наш театр досяг певних успіхів. Він є переможцем багатьох міжнародних фестивалів і єдиний, серед театрів ляльок, має найбільшу кількість «Пекторалей» (7!).

Всього цього театр досяг незважаючи на складні умови, в яких він знаходиться. Ми проводимо вистави в орендованому приміщені колишнього кінотеатру «Ровесник», яке не відповідає театральним стандартам, а світлове та звукотехнічне устаткування знаходяться у жалюгідному стані. Відсутня механіка сцени, не прилаштовані для театру гримерки і гардероб, незручне фойє.

А поруч з нами розташоване «дешеве» кафе-бар, яке працює цілодобово. Це сусідство взагалі абсурдне, бо ми, насамперед, заклад культури для дітей.

Наш театр багато працює не тільки на стаціонарі, а й показує вистави у школах, дитячих будинках, інтернатах, лікарнях. Ми співпрацюємо з громадськими організаціями інвалідів, займаємось благодійною діяльністю.

Зважаючи на вищенаведене та керуючись проектом Стратегії розвитку Києва до 2025 року (четверта найбільш стратегічна ініціатива «Культурна долина»), з метою покращення культурного виховання дітей та юнацтва і розвинення інфраструктури Лівого берега, для створення унікальної культурної атмосфери, ми звертаємось до Вас з проханням повернутись до питання про будівництво нового приміщення для Театру Ляльок. Наші пропозиції (Додаток 1).

На базі нового театру можна зробити всеукраїнський центр лялькового мистецтва з допомогою якого знайомити, мешканців Києва з цікавими роботами майстрів лялькової сцени ближнього та дальнього зарубіжжя, створити унікальний музей історії мистецтва театру ляльок України та дитячу студію лялькового мистецтва, проводити майстер-класи для професіоналів та аматорів.

Згідно інформації з офіційного сайту Міністерства культури і туризму України у Києві функціонують 14 (чотирнадцять) театрів комунального підпорядкування. І тільки 2 (два) з них працюють на Лівому березі міста Києва, а тільки 1 (один) з них має власне стаціонарне приміщення.

Єдиний театр для дітей власного приміщення не має!

Підтримайте лялькове мистецтво Києва!

Подаруйте свято всім дітям Лівобережжя!

З повагою, вдячністю та надією на Вашу допомогу,

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram