ГоловнаСвіт

За місяць в Іраку загинуло близько двох тисяч силовиків і майже тисяча цивільних

Мінімум 450 співробітників іракських сил безпеки отримали поранення.

За місяць в Іраку загинуло близько двох тисяч силовиків і майже тисяча цивільних
Теракт в Багдаде
Фото: EPA/UPG

Близько двох тисяч силовиків загинуло в Іраку в листопаді 2016 року. За цей період жертвами бойових дій і терактів стали 926 цивільних осіб.

Про це повідомляє DW з посиланням на місію Організації Об'єднаних Націй в Іраку.

За даними місії, за минулий місяць в Іраку загинуло тисяча дев'ятсот п'ятьдесят дев'ять силовиків, мінімум 450 отримали поранення. У порівнянні з жовтнем, коли іракська армія почала повномасштабний наступ на Мосул, який утримують бойовики "Ісламської держави" (ІДІЛ), кількість смертей зросла в три рази, повідомляє агентство AFP. Ця цифра враховує загиблих військовослужбовців, поліцейських, які брали участь в бойових діях, членів курдських збройних загонів пешмерга, представників підрозділів міністерства внутрішніх справ і проурядових воєнізованих формувань.

З початку бойових дій проти ІДІЛ в червні 2014 року загинуло близько 1600 бійців курдських загонів пешмерга, повідомив 1 грудня агентству AFP представник командування загонів. За його словами, ще близько дев'яти з половиною тисяч отримали поранення.

Нагадаємо, за даними ООН, з початку операції зі звільнення іракського Мосула від бойовиків "Ісламської держави" місто покинули близько 73 тисячі осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram