ГоловнаСвіт

Обама звільнить директора ФБР, - ЗМІ

За деякими даними, Комі втратив контроль над своїми заступниками та агентами і ті самі виступають за його відставку.

Обама звільнить директора ФБР, - ЗМІ
Джеймс Коми
Фото: EPA/UPG

Після виборів президента США діючий голова держави Барак Обама усуне з посади директора ФБР Джеймса Комі.

Про це пише Daily Mail.

За інформацією видання, зробити це Обаму переконала його радниця Валері Джарет. Згідно з цією інформацією, Обама був незадоволений тим, що Комі відновив розслідування щодо кандидата в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Раніше стало відомо, що частина службового листування Клінтон збереглася на жорсткому диску комп'ютера її помічниці Хуми Абедін. У зв'язку з цим голова ФБР вирішив дати хід розслідуванню, яке вважали завершеним. Однак Обама спочатку не захотів відправляти Комі у відставку з побоювань, що його звинуватять у перешкоджанні правосуддю.

Джерела газети стверджують, що Джарет переконала Обаму: він має достатньо повноважень відправити у відставку Джеймса Комі за непродумане втручання в перебіг передвиборної кампанії. У цьому рішенні його повинні підтримати конгресмени, оскільки голова ФБР налаштував проти себе і демократів, і республіканців. Інші джерела говорять, що Комі втратив контроль над своїми заступниками та агентами і ті самі виступають за його відставку.

Серед імовірних кандидатур на цю посаду називають генерального прокурора Лоретту Лінч.

Як повідомляли напередодні, ФБР припинило розслідування про електронне листування Клінтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram