ГоловнаСвіт

Росія пригрозила збивати будь-які неопізнані об'єкти в Сирії

У Москві заявили, що удари по підконтрольній Асаду території становлять загрозу російським військовослужбовцям.

Росія пригрозила збивати будь-які неопізнані об'єкти в Сирії
Фото: минобороны.рф

Будь-які ракетні або авіаційні удари по території, контрольованій сирійським урядом, становлять відверту загрозу російським військовим.

Про це заявив представник Міноборони РФ Ігор Конашенков, повідомляє РИА Новости.

За його словами, після подій з ударами, помилково завданими по сирійських військових у Дейр-ез-Зорі 17 вересня, Росія вжила всіх необхідних заходів для запобігання подібним помилковим нальотам на місце розташування своїх військових.

"Радіус дії систем С-400 і С-300, що прикривають бази в сирійських Хмеймімі та Тартусі, може стати сюрпризом для будь-яких неопізнаних об'єктів", - вказав Конашенков.

Він наголосив, що розрахунки систем ППО не матимуть часу на з'ясування приналежності атакуючих ракет і їх реальної польотної програми.

На початку вересня США і Росія домовилися про оголошення перемир'я, проте після набуття чинності поблизу Алеппо під авіаудари потрапив гуманітарний конвой ООН і Червоного півмісяця. США звинуватили в цьому російську авіацію. Після цього на початку жовтня Росія разом із Сирією завдали авіаудару по лікарні в Алеппо.

Незабаром після цього США оголосили про припинення контактів з Росією щодо Сирії, звинувативши країну в порушенні умов припинення вогню.

Як повідомляли раніше, Джордж Сорос закликав жителів всього світу переконати Путіна припинити удари по Алеппо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram