ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві запустять швидкісний трамвай, який з'єднає правий та лівий берег

Лінія "Tram-Train" складатиметься з двох маршрутів.

У Києві запустять швидкісний трамвай, який з'єднає правий та лівий берег
Фото: facebook.com/merkieva

До кінця травня цього року Київ планує отримати техніко-економічне обґрунтування проекту із запуску трамвая-електрички (Тram-Train), що дозволить з'єднати правий і лівий береги Дніпра.

Про це повідомив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак.

"Цей проект дозволить з'єднати швидкісним сполученням лівобережні житлові масиви і адміністративно-ділове ядро міста, що суттєво скоротить час транспортних поїздок. За розрахунками на транспортній моделі, попит на "Tram-Train" становить близько 240 тис. пасажирів на добу. Загальна протяжність лінії - 37,2 км, з яких 14,7 км - інфраструктура швидкісного трамвая. Решта - інфраструктура залізниці", - розповів Сагайдак.

Лінія "Tram-Train" буде включати два маршрути: "Милославська" - "Північна" і "Дарниця" - "Кільцева дорога". Обидва - через Дарницький залізничний міст.

Заходи з реалізації системи "Tram-Train" передбачають будівництво примикання, що з'єднає троєщинську лінію швидкісного трамвая з залізницею в районі станції "Троєщина-2", будівництво примикання, що з'єднає борщагівську лінію швидкісного трамвая з залізницею в районі Повітрофлотського шляхопроводу, будівництво розгалуження на Березняках, яке дозволить потягам, які курсують з Троєщини і на Троєщину, обходити станцію "Дарниця", і будівництво пересадкової платформи "Либідська".

Нагадаємо, влітку минулого року Київ замовив ТЕО на продовження зеленої гілки метро до Виноградаря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram