ГоловнаСуспільствоВійна

Суд почав розглядати по суті справу ватажка "ЛНР" Плотницького

Свідчитимуть у суді 17 осіб.

Суд почав розглядати по суті справу ватажка "ЛНР" Плотницького
Игорь Плотницкий

Подільський районний суд Києва почав розглядати по суті справу ватажка терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького і затвердив порядок дослідження доказів у кримінальному провадженні.

Про це повідомляють на сайті столичної прокуратури.

"На судовому засіданні спочатку допитають потерпілих, потім свідків звинувачення, після цього будуть досліджені письмові і речові докази", - повідомив державний обвинувач Євген Дудко.

За словами прокурора, в суді проти Плотницького свідчитимуть 17 осіб. Зокрема, на наступному засіданні 21 жовтня заплановано допит потерпілих депутата Надії Савченко, її сестри та матері.

Нагадаємо, Плотницького звинувачують у скоєнні терористичного акту, захопленні в заручники та викраденні старшого лейтенанта ЗСУ Савченко.

31 серпня колегія суддів Подільського райсуду Києва задовольнила клопотання столичної прокуратури про розгляд кримінального провадження стосовно Плотницького за спеціальною процедурою - без участі обвинуваченого. 30 вересня в Подільському райсуді відбулося підготовче засідання.

Стосовно Плотницького також розслідують справу за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу (теракт) за збитий у червні 2014 року український літак Іл-76, коли загинули 49 військових. Цю справу до суду поки що не передавали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram