ГоловнаСуспільствоПодії

У Вінницькій області 103 бездомних потрапили в трудове рабство

У людей відібрали паспорти і не платили грошей.

У Вінницькій області 103 бездомних потрапили в трудове рабство
Фото: ssu.gov.ua

На фермерському господарстві в Немирівському районі Вінницької області незаконно утримували 103 бездомних.

Як повідомляють на сайті Служби безпеки України, бездомним з Вінницької, Житомирської, Кіровоградської та Запорізької областей обіцяли по три-чотири тисячі гривень щомісяця за сезонні роботи в яблуневих садах.

Однак власники ферми грошей не заплатили, відібрали в людей документи, заборонили їм виходити за територію господарства, змушували працювати по 14-16 годин на добу, залякували і били за непокору. Чоловіків і жінок утримували разом, напівголодними, на баланді. Медичної допомоги не було.

У рамках кримінального провадження за ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України проводяться обшуки в господарстві і квартирах керівництва ферми. Правоохоронці вже затримали бригадира, в приміщенні якого виявлено паспорти, вилучені в людей.

Триває опитування співвласників господарства.

Вживаються заходи для надання притулку бездомним, розміщення їх у пристойних умовах. Одну з жінок терміново госпіталізовано з діагнозом "двостороннє запалення легенів".

Вирішується також питання про відкриття кримінального провадження за ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram