ГоловнаПолітика

Україна закликала до створення трибуналу стосовно "ДНР" і "ЛНР"

Юрій Луценко вважає, що Європа повинна прийняти політичне рішення.

Україна закликала до створення трибуналу стосовно "ДНР" і "ЛНР"
Фото: Макс Требухов

Україна закликає розпочати міжнародне розслідування щодо членів терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР".

"Хочу чітко підкреслити цей меседж для європейських друзів України - ми потребуємо захисту мирного населення від терористичних актів, які щодня відбуваються на території України. Ми вимагаємо якнайшвидшого політичного рішення про початок міжнародного кримінального переслідування членів терористичної організації "ЛНР/ДНР", - сказав генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Тисячі кримінальних проваджень на їхні дії проти мирних жителів, дітей, жінок, лікарень, дитячих садків, проти співробітників Червоного Хреста і швидкої допомоги зафіксовано всіма правоохоронними органами і є в реєстрі генпрокуратури", - підкреслив генпрокурор.

"Наполягаємо на тому, щоб міжнародна спільнота усвідомила: ми маємо справу з терористами і повинні реагувати на них як на терористів", - підсумував Луценко.

Нагадаємо, в січні 2015 року Рада національної безпеки і оборони доручила уряду почати процедуру звернення до Гаазького трибуналу щодо злочинів проти людства, скоєних терористами проти громадян України у 2014-2015 роках.

Міжнародний суд Організації Об'єднаних Націй у Гаазі розгляне позов України проти Росії на засіданнях 6-9 березня 2017 року. Позов стосується фінансування Росією тероризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram